TRACK & TRACE

Voor de actuele positie van uw trailers, aanhangwagens of rolcontainers.

De Trackware® Track & Trace systemen werken op basis van GPS positiebepaling. Indien het GPS signaal te zwak is, schakelt het systeem automatisch over naar positiebepaling op basis van GPRS. Afhankelijk van de beschikbare stroombron, stuurt de tracker , op door de gebruiker in te stellen intervallen, zijn positie door.

Behalve de positie, kunnen ook meetgegevens verzameld en doorgegeven worden. Voorbeelden hiervan zijn: temperatuur, druk, vochtigheid of aanwezigheid of afwezigheid van een object. Indien de tracker op een batterij werkt, wordt ook de batterijstatus verzonden.

Alle gegevens worden opgeslagen op Trackware® servers en zijn dan via Internet beschikbaar of de gegevens worden opgeslagen op de server in uw bedrijf zodat u de rechtstreekse beschikking over al uw gegevens heeft.

SENSOREN

Behalve de positie, kunnen via sensoren ook meetgegevens verzameld en doorgegeven worden. Voorbeelden van (standaard) sensoren zijn:

 

     Icon blue                        Icon blue                        Icon blue                        Icon blue           

 Temperatuur               Luchtvochtigheid                      CO2                             Versnelling                   

 

     Icon blue                        Icon blue                        Icon blue                        Icon blue           

    Kantelen                              Licht                              Aan/uit                         Open/dicht

 

Indien de tracker op een batterij werkt, wordt ook de batterijstatus verzonden.

Alle gegevens worden opgeslagen op Trackware® servers en zijn dan via Internet beschikbaar of de gegevens worden opgeslagen op de server in uw bedrijf zodat u de rechtstreekse beschikking over al uw gegevens heeft.

GeoTracker

 

EXTRA FUNCTIONALITEIT

Behalve dat u over de huidige positie en status van uw bedrijfsmiddelen beschikt, kunt u ook de positie en status op een, door u in te geven tijdsinterval, opvragen en in een rapport op basis van postcode weergeven.

Ook kent ons systeem de mogelijkheid de gebruiker te informeren over bijzondere signalen:

  • Geofencing: de tracker detecteert het binnengaan van een door de gebruiker gedefinieerd gebied
  • Geofencing: de tracker detecteert het verlaten van een door de gebruiker gedefinieerd gebied
  • Geofencing: de tracker detecteert het verlaten van Nederland
  • Een meetwaarde overschrijdt een door de gebruiker gedefinieerde waarde
  • Aan- of  afwezigheid van een signaal op de tracker
  • De batterijstatus daalt onder een ingestelde waarde

Per signaal kan de gebruiker instellen hoe het event verwerkt wordt (SMS, mail, logbestand) en in het geval van mail of SMS, naar wie deze verstuurd moet worden. Hierbij kunnen verschillende gebruikers c.q. ontvangers worden opgevoerd.

Real time asset tracking wordt afgestemd op specifieke klantwensen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan het volgen en het optimaliseren van het gebruik van re-usable transport items (RTI’s) zoals pallets, kratten, rolcontainers etc.

 

Case study 1: Aanhangwagens

Een verhuurbedrijf van aanhangwagens wil de actuele positie weten van de verschillende types aanhangwagens. De in de aanhangwagen ingebouwde tracker is voorzien van een batterij, die zich bij gebruik van de aanhangwagen oplaadt.

Huifkar

 

Case study 2: Kabelhaspels

Een leverancier van kabels wil weten waar zijn haspels zich bevinden en of er nog kabel op de haspel zit. Indien er geen kabel meer op de haspel zit, wordt er automatisch een event gegenereerd en krijgt de leverancier een bericht dat de betreffende haspel op het overeenkomstige adres opgehaald kan worden.

KabelhaspelKabelhaspel

 
Case study 3: Laden en lossen

Om de efficiëntie van het laden en lossen te verhogen, is het mogelijk om Geofencing te gebruiken om het laden en lossen van vrachtwagens efficiënter te laten verlopen. Indien de logistieke afdeling 10 minuten voor aankomst het bericht ontvangt, dat de betreffende vrachtwagen in aankomst is, kunnen alvast diverse handelingen uitgevoerd worden ter voorbereiding van het laden en lossen. Tevens kan achteraf opgevraagd worden hoe lang het laden en lossen per laadplaats gemiddeld heeft geduurd.